Srovnání některých charakteristik zdravotní péče v zemích OECD. - Kružlík, L.
Oficiálne štatistické údaje OECD o vývoji výdavkov na zdravotníctve vo svete do roku 1987. Tempo rastu. Podiel celkových a verejných výdavkov na hrubom domácom produkte. Elasticita a štruktúra a prognóza rastu výdavkov na obyvateľa. Podiel poistených občanov, podiel poisťovní na uhradzovaní nákladov.