<Ein> zweiphasiges Stichprobenverfahren zur Schätzung des Mittelwertes eines normalverteilten Merkmals. - Fleischer, K.
Opis dvojfázovej vzorkovacej procedúry na odhad mí-y pri neznámom mí-x a prípadne sigma-x. Najprv sa vezme jednoduchá náhodná vzorka a odhadne sa mí-x, na základe ktorého sa modifikuje populácia. V druhej fáze sa vypočíta mí-y. Ďalšie výsledky sa dostanú na základe porovnania s jednoduchým náhodným vzorkovaním.