Hlavní úkoly statistického úřadu v tržním hospodářství. - Norwoodová, J.L
Význam štatistických dát v trhovom hospodárstve. Základné vlastnosti štatistickej evidencie v USA. Dôležitosť dôslednosti a presnosť evidencie. Nutnosť zachovania dôvernosti. Niektoré konkrétne problémy štatistiky v ČSFR. Hlavné všeobecné princípy činnosti štátnej štatistiky.