Některé aspekty vývoje statistiky v tranzitních ekonomikách. - Franchet, Y.
Zásadne odlišná situácia štatistických úradov v štátoch s trhovým a s plánovaným hospodárstvom. Koordinácia postupu a deľby práce vo federálnom štatistickom systéme. Potreba decentralizácie, princíp subsidiarity a potreba integrácie. Definovanie priorít rozvoja štatistiky.