K vývoju úmrtnosti obyvateľstva SR podľa hlavných príčin smrti. - Tirpák, M.
Veľmi krátka stredná dĺžka života - muži 67 a ženy 75 rokov - stavia Slovensko na jedno z posledných miest v Európe. Štatistické údaje o úmrtnosti v rokoch 1950-1990 podľa vybraných príčin smrti: nádory, choroby obehovej sústavy, choroby dýchacej sústavy, zranenia, otravy a samovraždy.