<La> population des DOM en 1990. - Cueugniet, Ch
Obyvateľstvo francúzskych zámorských území (DOM): Réunion (598 tis.), Guadeloupe (387 tis.), Martinique (360 tis.) a Guyana (115 tis.) a jeho rast. Silná pôrodnosť, klesá však plodnosť. Migrácia a jej vývoj. Mladá populácia. Demografický vývoj. Vyššia zamestnanosť žien. V r. 1982 bolo o 80 tis. zamestnancov viac. Jeden zamestnanec na 3 nezamestnaných. Zlepšenie bývania a rast bytov.