Politologie, ideologie, manipulace. - Prorok, Vladimír
Miesto politológie pri rozvoji pluralitnej spoločnosti. Vzťah politickej vedy a ideológie. Rôzne východiská analýza vnútorných zákonitostí politického systému. Možnosti verifikácie tvrdení politológie. Autorita a manipulácia ako formy vplyvu na jednotlivca.