Globální koncepce pro 90. léta. - Pagáč, Z.
Informácia o výzve "Stockholmská iniciatíva za globálnu bezpečnosť a vládnutie", ktorú podpísalo 36 prominentných osobností svetovej politiky. Slabosť súčasného systému, otázky mieru a bezpečnosti, rozvoj a jeho riziká, životné prostredie, populácia, demokracia a ľudské práva.