Potreba zmien v ekonomickom vedomí. - Horeháj, Jozef
Vplyv prevahy spotrebnej funkcie na deformovanie ekonomického vedomia. Hierarchia hodnôt zameraná na konzum materiálnych hodnôt. Rast pasivity a nezodpovednosti v produkčnej funkcii. Aktivizácia všetkých ekonomicky činných občanov ako výrobcov. Návrh koncepcie ekonomického vzdelávania pre formovanie nového ekonomického vedomia.