Izbor na strukturata na sobstvenostta i model za demokratična privatizacija. - Migind, N.
Pokus ukázať optimálnu štruktúru vlastníctva vo východoeurópskych krajinách pri prechode k trhovej ekonomike. Poukaz na to, že rôzne ciele ovplyvňujú efektívnosť jednotlivých druhov vlastníctva. Venovanie pozornosti podnikateľskému umeniu a podmienkam kombinácie kapitalistických a demokratických štruktúr spoločnosti. Návrh modelu privatizácie, ktorý umožňuje nastoliť demokratickú štruktúru vlastníctva.