Pluralizacija vlasništva i razvijanje modela tržišne privrede (tržišne demokracije). - Vojnic, D.
Transformácia vlastníckych vzťahov ostáva rozhodujúcim činiteľom zefektívňovania hospodárstva i demokratizácie juhoslovanskej spoločnosti. Uvádza sa jedna z foriem reštrukturalizácie a sociálne hľadisko privatizácie. Navrhuje sa rozdeliť časť akcií zamestnancom - inak by proces privatizácie trval niekoľko desaťročí.