Odkud pochází a kam směřuje zahraniční kapitál. - Štouračová, Judita
Účasť zahraničného kapitálu a cudzích finančných zdrojov ako predpoklad realizácie rozhodujúcich reformných opatrení. Celkovú výšku vonkajších finančných zdrojov, ktoré v r. 1991 priplynuli do ČSFR možno určiť na 3,2 mld. USD. Charakteristika pôžičiek od medzinárodných finančných inštitúcií (MMF, Svetová banka), pôžičiek a finančnej pomoci skupín štátov (Skupina G-24, Program Phare), technickej pomoci a priamych zahraničných investícií.