<The> existence, significance, and persistence of profit rate differentials. - Rigby, D.L
Miera zisku ako najpríhodnejší barometer ekonomickej vitality podnikov, priemyselných odvetví a regiónov. Kritická úloha miery zisku v ekonomických procesoch ako regulátora rady procesov, ovplyvňujúcich konkurenciu a ekonomické premeny. Hodnotenie rozdielov v stálosti miery zisku pomocou autoregresívneho modelu. Príklad kanadského spracovateľského priemyslu 1961-1984.