K teorii reprodukce základních prostředků. - Paikert, Z.
Miesto a význam základných prostriedkov v reprodukčnom procese. Rast objemu základných prostriedkov na 1 obyvateľa v ČSFR a objemu investovania. Charakteristické rysy reprodukcie základných prostriedkov, naturálnej a hodnotovej formy. Kvalitatívne charakteristiky reprodukcie. Životnosť základných prostriedkov a doba obratu. Priemerná doba obratu a odpisovania. Priemerný stupeň opotrebovania. Výpočty niektorých veličín.