Beschäftigungswirkungen des technischen Fortschritts. Einige mikroökonomische Überlegungen. - Ott, A.E
Analýza vplyvu procesu inovácie na zamestnanosť na mikroekonomickej úrovni. Všetky použité modely predpokladajú Cobb-Douglasovu produkčnú krivku, dokonalú súťaž a paretovskú optimálnosť výroby. Výsledok: Existuje technický pokrok, ktorý nemení zamestnanosť. Rozhodujúcu rolu tu hrá elesticita dopytu.