Nationalökonomie und "progressive Gegenwartschrumpfung". Überlegungen zu einer zeitgemässen Sinngebung nationalökonomischer Selbstreflexion. - Hüther, M.
Postupujúce zmeny našej civilizácie zužujú dimenzie života, ktoré ovládame, čo potom ústi do "progresívneho scvrkávania sa prítomnosti". Ako sa mení náš akčný rádius, naša budúcnosť sa stáva otvorenou a ťažko predvídateľnou. Analýza významu tohoto javu pre ekonomickú teóriu.