Strukturální adaptace strukturální politiky ve vyspělých tržních ekonomikách. Vybrané problémy. - Izáková, Jana
Vysoká inflácia a nezamestnanosť, pomalý ekonomický rast ako príčiny "novej intervencie" - snahy vlád vyspelých krajín priamo ovplyvniť štruktúru produkcie a regionálnu štruktúru selektívnou politikou. Zameranie na štruktúru spracovateľského priemyslu. Obsah a druhy štrukturálnych politík a ich nástroje. Štrukturálne problémy a nezamestnanosť. Orientácia zmien na mikroúroveň. Využitie flexibility reálnych miezd na alokáciu pracovnej sily a zdrojov.