Internal rent capture and the profit-concentration relation. - Bradburd, R.
Odhad systému simultánnych rovníc, v ktorých aj hranica cien aj kompenzácia za prácu sú endogénnymi premennými. Kompenzácia za prácu v sebe obsahuje isté zachytávanie ekonomických rent. Po eliminácii tohoto zachytávania významne vzrastie korelácia medzi koncentráciou trhu a hranicami cien.