Úspory versus spotřeba. Alternativní úvaha nad chovaním domácností. - Havel, J.
Prejavy vplyvu transformujúcej sa ekonomiky na správanie obyvateľstva. Reálne príjmy obyvateľstva sa znižujú, avšak sklon k úsporám sa z makroekonomického hľadiska zvyšoval na úkor sklonu ku spotrebe. Rozbor vplyvu nezamestnanosti a cenovej liberalizácie na spotrebu. Pokus vysvetliť dramatický rast úspor v r. 1991.