Racionální očekávání a nová klasická ekonomie. - Izák, Vratislav
Teória racionálnych očakávaní vznikla v 70. rokoch ako výraz nesúhlasu s existujúcimi ekonomickými školami. Očakávania ovplyvňujú ekonomické procesy významným spôsobom. Konzultácia obsahuje problematiku formovania očakávaní v rámci jednoduchého mikroekonomického modelu, krátku diskusiu Phillipsovej krivky, makroekonomický model, ktorý zohľadňuje očakávania a závery pre hospodársku politiku.