Štáb: dobrý sluha, zlý pán. - Vácha, S.
Dôležité úlohy, ktoré plní štáb. Štáby zamestnávajú vedúcich pracovníkov. Majú tendenciu rásť, zveličovať význam svojich funkcií, čo môže viesť ku znižovaniu ich vlastnej efektívnosti. Racionálny výkon štábu predpokladá zamestnať v ňom čo najmenej ľudí, ktorí budú slúžiť cieľom podniku. Určenie hlavných zásad, ktoré takúto funkciu štábu umožnia.