K ratifikaci mezinárodní úmluvy O ochrane mzdy. - Kostečka, J.
Ratifikáciou sa Zmluva o ochrane mzdy MOP stala v ČSFR záväznou normou a má prednosť pred zákonom. Definícia mzdy. Zmluva zahrňuje ustanovenia o forme výplaty mzdy, o slobode pracovníka disponovať mzdou, upravujúce a limitujúce zrážky zo mzdy, miesto a čas výplaty miezd, zabezpečujúce informovanosť pracovníka o mzdových podmienkach.