Pracovné a sociálne podmienky pracovníkov potravinárskeho priemyslu Slovenskej republiky a cesty na ich zlepšenie. - Barto, Jaroslav
Nepriaznivé pracovné podmienky v slovenskom potravinárstve. Vysoký výskyt pracovnej neschopnosti. Prevaha fyzicky namáhavej práce. Vysoká fluktuácia v odvetví. Starostlivosť o zamestnancov. Normatívne a kontrolné funkcie štátu v tejto oblasti. Dodatkové odvody. Využívanie zahraničného kapitálu pri výstavbe nových a modernizácii starých kapacít.