Inštitucionálne prostredie trhu práce. - Laudárová, H.
Štát ako najvyššia inštitúcia zasahujúca do fungovania trhu práce. Poradenská a sprostredkovateľská funkcia úradov práce v podmienkach adaptácie na trhové vzťahy. Kolektívne vyjednávania a dohody sociálnych partnerov (štátu, zamestnávateľov a zamestnancov).