Jde o zrušení soukromého podnikání? Právo a rozvoj podnikání. - Patloka, A.
Ustanovenia novely zákona o zamestnanosti (par. 1 ods. 4), zámerom ktorého je skoncovať s možnosťou zamestnávať pracovníkov mimo pracovný pomer pod fiktívnou zmluvou uzavretou s nimi, ako so súkromnými podnikateľmi, neprináša len pozitívne dopady v sociálnej a daňovej sfére, ale v podnikateľskej praxi dochádza vlastne k obmedzovaniu a rušeniu súkromného podnikania.