Makroekonomie - Substituční vztah mezi inflací a nezaměstnaností. Dokonč. - Dornbusch, R.
Substitučný vzťah medzi infláciou a nezamestnanosťou v krátkom období existuje a tvorcovia politiky ho musia zohľadňovať. Skúmanie otázky, ako treba hodnotiť relatívne náklady oboch alternatív. Odlíšenie cyklickej a štrukturálnej nezamestnanosti. Prirodzená miera nezamestnanosti a náklady nezamestnanosti. Rozbor nákladov inflácie. Dôsledky dokonale anticipovanej a nedokonale anticipovanej inflácie. Alternatívne dráhy hospodárskej politiky pri rozhodovaní o miere inflácie a nezamestnanosti.