Nezaměstnanost - vážná sociální hrozba? - Snížek, J.
Vývoj nezamestnanosti v ČSFR. Systém umelého udržiavania zamestnanosti a jeho negatívne sociálne dopady. Nezamestnanosť žien a invalidov. Zníženie nezamestnanosti u absolventov škôl. Nezamestnanosť Rómov. Hrozba pre sociálny zmier, keďže najviac nezamestnaných je vo veku, keď sa musia starať o nezaopatrené deti.