Regionalnata bezrabotica. - Bobeva, D.
Analýza nezamestnanosti ukazuje, že jej úroveň je vyššia v oblastiach s etnicky zmiešaným obyvateľstvom. Príčinou je predchádzajúca politika plnej zamestnanosti vedúca ku kumulácii skrytej nezamestnanosti, k deformácii odvetvovej štruktúry, k obmedzeniam kvality pracovnej sily a pod. Zdôvodnenie tézy, že politika ekonomickej liberalizácie je nevhodná pre sféru zamestnanosti a nebezpečná pre reformy v ekonomickej a sociálnej oblasti.