Nezastupiteľná funkce středního stavu. Stabilizační úloha malých a středních firem v Japonsku. - Marhoulová, Dagmar
Tzv. japonský hospodársky zázrak prebiehal v situácii sociálneho zmierenia, bez nezamestnanosti a inflácie. Významnou stabilizačnou zložkou japonskej ekonomiky bol a je silný malovýrobný sektor. Malé a stredné podniky majú nižšiu úroveň produktivity práce a nižšiu úroveň miezd, napriek tomu ich počet stúpa. Dve tretiny týchto podnikov sú subdodávateľmi veľkých firiem. Príčiny, prečo Japonci chcú pracovať aj v malých firmách.