Kooperacijata i pazarnata ikonomika. - Lucov, I.
Skúmanie úlohy a problémov družstevníctva v podmienkach prechodu k trhovému hospodárstvu. Objasnenie podstaty družstevného vlastníctva a zdôvodnenie práva na jeho existenciu. Zdôraznenie úlohy družstevných zväzov, centier, bánk a ďalších družstevných inštitúcií. Problémy, ktoré musí družstvo v transformačnom procese riešiť.