Přemítání o družstvech. 3. - Klusoň, Václav
Problematika riadenia a ručenia členov družstva. Uplatňovanie vplyvu členov družstva na riadenie. Uplatňovanie demokratického princípu vo volení vedenia družstva a v povinnosti riadiacich orgánov skladať členom družstva účty zo svojej činnosti. Problémy ručenia členov družstva, ktoré neboli uspokojivo vyriešené v obchodnom zákonníku. Motivačný význam ručenia členov družstva.