Limská deklarace organizace INTOSAI o základních principech nezávislé finanční kontroly. - Růžek, A.
Základný obsah Limskej deklarácie, prijatej na IX. kongrese medzinárodnej organizácie najvyšších kontrolných a účtovných orgánov INTOSAI, v ktorej sa odporúčajú vedúce princípy pre formovanie nezávislej finančnej kontroly. Nezávislosť a práva nezávislého kontrolného orgánu (NKÚ), vzťah k parlamentu, vláde a štátnej správe, kontrolné metódy, kontrolní pracovníci, medzinárodná výmena skúseností, predkladanie správ, kontrolné kompetencie NKÚ.