Transformace ekonomiky, státní rozpočty a finanční politika. - Klaus, Václav
Teritoriálne medzirepublikové a sociálne presuny v štátnych rozpočtoch. Dôvody vlády za udržanie vyrovnanosti štátneho rozpočtu. Analýza vývoja čs. ekonomiky a rozpočtu v roku 1991 ako východisko pre zostavenie nového rozpočtu. Ciele finančnej politiky pre rok 1992: minimalizácia hospodárskeho, obmedzenie inflácie, udržanie súčasnej výšky menového kurzu.