Dovozná daň. - Rybánsky, Ľudovít
Dovozná daň bola zavedená od 1. januára 1992 zákonom FZ ČSFR č. 530/1991 Zb. Hlavným účelom zákona je zdaniť tovary, dovážané podnikateľmi, ktorí nie sú zapísaní v obchodnom registri a teda nie sú platiteľmi dane z obratu. Charakteristika platiteľov dovoznej dane, tovaru, ktorý jej podlieha, sadzieb a systému dovoznej dane. Splatnosť dovoznej dane.