Správa daní.
Sústava daňových orgánov na území SR je v súčasnosti určená zákonom SNR čs. 84/1991 Zb. Sídla a pôsobnosť daňových orgánov určuje vyhláška MF SR č. 316/1991 Zb. Sústavu daňových orgánov tvorí 144 daňových úradov a 7 daňových riaditeľstiev. Charakteristika opatrení zameraných na kvalitnejšiu prácu daňových orgánov a na vyššiu úroveň kontrolnej činnosti.