Význam nepřímých daní a jejich reforma v ČSFR. - Mervart, J.
Čs. daňová reforma má za cieľ čo najväčšie priblíženie štandardom uplatňovaným v ES a navrátenie daniam ich pôvodného významu. Reforma sa týka priamych i nepriamych daní. Rozbor priebehu a účinkov daní nepriamych: Vplyv nepriamych daní na ekonomické aktivity. Prehľad nepriamych daní a ich pôsobenia v administratívne riadenej čs. ekonomike. Postup reformy nepriamych daní v ČSFR. Problém výnosovej kompetencie nepriamych daní. Zavedenie dane z pridanej hodnoty.