Čakajú nás spotrebné dane.
Od 1. januára 1993 sa v rámci reformy daňovej sústavy zavedú spotrebné dane. Ich funkciu doteraz čiastočne plnia sadzby dane z obratu. Charakteristika zmien v ich úprave. Spotrebné dane ako základ výpočtu dane z pridanej hodnoty.