Balans platežnogo oborota, finansovyje i kreditno-rasčetnyje otnošenija. - Štundjuk, V.D
Prechod na plynulé bilančné informačné zabezpečenie - predpoklad radikálneho zdokonalenia riadiacej technológie, techniky a metód regulovania výrobnohospodárskej činnosti. Využívanie maticovej bilancie platobného obratu v podnikoch pri tvorbe a čerpaní obežných prostriedkov. Peňažné multiplikátory spätnej väzby.