Bank-körkép: Czeh és Szlovákiáról. - Ispánkiné, S.K
Počiatky bankovej reformy v ČSFR od r. 1989 a súčasná situácia. Vplyv platobnej neschopnosti podnikov na činnosť bánk. Nízka úroveň kapitálovej vybavenosti bánk a aktív. Situácia bánk so zahraničnou kapitálovou účasťou. Príčiny absencie vzájomnej konkurencie. Situácia kľúčových bánk (Komerční, Všeobecná úverová, Obchodní a i.). Účasť zahraničných bánk a zmiešaných bánk, zastúpenia zahraničných bánk v ČSFR.