Inflation: la France fait désormais mieux que l'Allemagne. - Desprez, N.
Miera inflácie vo Francúzsku bola v r. 1991 nižšia ako v SRN po prvý raz od r. 1973. Aj nemecký cenový index stúpa rýchlejšie ako francúzsky s výnimkou cien služieb. Príčiny tohto vývoja. Frank konsolidoval svoje postavenie. Náklady na mzdy rastú pomalšie v SRN. Výdavky na francúzsku energetiku poklesli. Ceny potravín odteraz menej rastú vo Francúzsku. Ceny priemyselných výrobkov, nájomného a v zdravotníctve.