Kurs walutowy a inflacja i recesja. - Gotz-Kozierkiewicz, D.
Vnútorná a vonkajšia rovnováha v krátkom období. Vnútorná vymeniteľnosť peňazí. Vymeniteľnosť, stabilizácia a transformácia v šokovom poňatí. Vymeniteľnosť a úroveň valutového kurzu. Valutový kurz v úlohe nominálnej "kotvice". Predpoklady a skutočnosť. Sled činností a účinnosť programu. Stály kurz v relácii k jednej valute alebo ku košíku valút. Stály kurz a menová politika.