Teorie parity kupní síly v podmínkách transformace čs. ekonomiky. - Neustadt, Alojz
Genéza teórie parity kúpnej sily. Poňatie teórie parity kúpnej sily. Objasňujúca hodnota teórie kúpnej parity a jej jednostrannosť. Okolnosti a predpoklady použitia parity kúpnej sily k určeniu devízového kurzu aproximujúceho rovnovážny kurz a posúdenie, do akej miery sa zhodujú či odlišujú tieto okolnosti a predpoklady od situácie v transformujúcej sa čs. ekonomike.