Co ovlivňuje investora rizika kapitálového trhu - Budík, Jan
Analýza makroekonomických vplyvov, rizík a mechanizmov pôsobiacich na kapitálový trh, ktoré spolupôsobia pri rozhodovaní investorov. V ČSFR investori pracujú s dvoma skupinami rizík: riziká zhodné s rizikami vo vyspelých ekonomikách (riziko z neočakávaného zníženia výnosov z účastín) a riziká vyplývajúce z toho, že kapitálový trh sa len tvorí. Rozbor vplyvu štyroch fáz ekonomického cyklu na správanie investorov.