El regreso de los países latinoamericanos al mercado internacional de capitales privados.
Po slabých 80-tych rokoch, 90-te roky dávajú predpoklad na reálny návrat lat.-amer. štátov na medzinárodný trh súkromného kapitálu. Dáva sa dohromady veľké množstvo prostriedkov na podporu zvyšovania výroby. Otvorenie trhu bonov v Mexiku a Venezuele pre veriteľov. Analýza vzostupu Chile.