Instituce kapitálového trhu. - Kozelková, E.
Charakteristika predpokladov pravidelného a spoľahlivého fungovania kapitalového trhu. Špeciálne autoritatívne nezávislé orgány regulujúce tento trh. Rešpektovanie princípov platných pre reguláciu kapitálového trhu v medzinárodnom meradle. Význam zákona o verejne obchodovateľných cenných papieroch, bankovníctva a investičných spoločností a fondov. Burza ako vrcholová inštitúcia kapitálového trhu.