Právní úprava burzy cenných papírů. 1. - Marek, K.
Zákon o burze cenných papierov, prijatý FZ 21. apríla 1992, upravuje zásadné oddelenie burzy od štátu a jej vybavenie potrebnou samosprávou. Zákon upravuje burzu ako právnickú osobu, ako účastinnú spoločnosť a vyhradzuje obchody na burze len oprávneným osobám. Upravuje tiež vznik a zrušenie burzy, ako aj hospodárenie burzy.