Vykupování obligací. Fondy národního majetku.
Fondy národného majetku (FNM) uskutočnia čiastočne oddlženie podnikov vo výške 50 mld. Kčs. Zdrojom oddlženia sú očakávané výnosy z veľkej privatizácie, na ktoré FNM vypísali obligácie, odovzdané vybraným komerčným bankám. Vydané obligácie sú určené na dva účely: pre posilnenie základného kapitálu bánk a priamo pre čiastočné oddlženie podnikovej sféry.