Zwei-Säulen-Konzept. - Rempsberger, H.
Integrácia finančného trhu a jej dva piliere: vnútorný finančný trh a vytváranie pobočiek v zahraničí. Zosilnenie konkurencie na európskom finančnom trhu a reakcie na prvky vytváraného európskeho trhu v SRN. Prísna vnútorná organizácia stredných bánk. Rast významu controllingu. Veľkosť bánk v nových podmienkach finančného trhu. Princípy pôsobenia nemeckých bánk v zahraničí (organizačná adekvátnosť, dualizmus miesta..). Ponuka finančných služieb v zahraničných ekonomických aktivitách.