Balance preliminar de la ecenomía de América Latina y el Caribe 1991. - Rosenthal, G.
Po prvý raz od roku 1987 sa v r. 1991 zaznamenáva v oblasti vzrast hrubého produktu o 3 perc. Zmizla hyperinflácia a inflácia sama je na ústupe. Zníženie ciel značne uľavilo hlavné platby zahraničných dlhov. Zvýšili sa výkony, ktoré priniesli značný kapitál. Rok 1991 znamená obrat od úpadku k solídnemu oživeniu.