Eastern Europe and Soviet Republic offer unique economic challenge.
Výňatky z referátu ústredného riaditeľa MMF predneseného na inštitúte zahraničných vecí v Ríme v decembri minulého roku. Priekopnícka úloha MMF v zapájaní východnej Európy a bývalých sovietskych republík do svetovej ekonomiky. Hlavné riziká a problémy v krajinách východnej Európy a republikách bývalého zväzu. Princípy, ktoré musia uplatňovať krajiny tohoto regiónu: systémové reformy a makroekonomická stabilizácia musia byť prepojené, nevyhnutnosť suboptimálnych riešení, správne rozhodnutia na ozdravenie meny.